6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról
Ki találta fel a popcornt?
A popcorn a világ egyik legrégebbi élelmiszere: már mintegy 6700 évvel ezelőtt is fogyasztották az inkák a mai Peru területén, amit a régészeti ásatások is megerősítettek.
Miért éppen popcorn a neve?
A név az angolból ered, szó szerint pattogatott kukoricát jelent.
Milyen hőmérsékleten pattog ki a popcorn?
Mintegy 200 fokos hőmérsékletet kell elérni a mikrózás során, hogy a kukoricaszemek kipattogjanak.
Mi található a popcornban?
A popcorn teljes kiőrlésű termék, ami többek közt B1, B3, B6 vitamint, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot és cinket tartalmaz.
Egészségtelen a popcorn?
Nem, mivel a tápanyagok mellett antioxidánsok is vannak benne, amelyek megakadályozzák a szabadgyökök kialakulását, így lassítják a bőr öregedési folyamatát.
Hízlal a popcorn?
100 gramm mintegy 375 kalóriát tartalmaz, így kevésbé hízlaló, mint a chips vagy a csoki. A sózott vagy édesített változattal ugyanakkor már 550 kalóriát viszünk be, ami jelentősebb mennyiség.
Popcorn folyékony formában?
Igen, létezik már popcorn szörp is.
Szerző: Galambos Dániel